top of page
ID hats logo.jpg

ID hats

In de collectie vindt u hoeden van het merk ID. Het hoofdkantoor van het merk is gevestigd in Nederland, waar Jos Verhoeven (CEO) en Marly Vroemen (hoed ontwerpster) geboren, getogen en getrouwd zijn. Inmiddels exporteert ID Hats hoofddeksels naar meer dan twintig landen wereldwijd.

ID Hats collectie

De bedrijfsmissie van ID Hats communiceert betrouwbaarheid, kwaliteit bewustzijn en bovenal respect jegens de klanten. ‘We willen onze klanten tevredenstellen door exclusieve, moderne en comfortabele hoeden te creëren. Allemaal gemaakt van superieure en ongebruikelijke materialen. Daarom blijven we kritisch op onszelf’: zegt Jos.

Mirjam Nuver

Mirijam Nuver logo.jpg

Mirjam Nuver woont en werkt in Amsterdam. Mirjam ontwerpt en produceert hoeden sinds 1985. Zij is afgestudeerd als grafisch ontwerpster aan de Academie Beeldende Kunsten te Groningen. Dit is zichtbaar in het soms ongebruikelijke, grafische en sculpturale karakter van haar werk. Met een nieuwe hoedentaal probeert ze mensen te verleiden om weer hoeden te gaan dragen, niet alleen omdat etiquette en conventies erom vragen maar uit eigen keuze en uit verliefdheid op de hoed!

Mirjam Nuver collectie

Mirjam Nuver gebruikt traditionele materialen als haarvilt, sisal, panama, bandstro en dergelijke. De manier waarop deze materialen worden verwerkt is nieuw en innovatief. Er wordt vrijwel geen gebruik gemaakt van voorgevormde houten mallen. Vormen ontstaan door uit de hand te vormen, materiaal in te knippen, naden te naaien, te vouwen, te kreuken of te rekken. De belangrijkste uitdaging voor Mirjam Nuver is de grens tussen originaliteit, draagbaarheid en de goede pasvorm van haar hoeden.

ID Hats & Mirjam Nuver verkooppunt Leeuwarden

Kom de collectie van ID Hats en Mirjam Nuver bekijken in onze winkel in Leeuwarden. Heeft u vragen of bent u specifiek op zoek naar een item van ID Hats of Mirjam Nuver? Dan kunt u een e-mail sturen of telefonisch contact opnemen door te bellen naar: 058-2155265. Graag tot ziens bij Art Nouveau.

bottom of page