Een impressie van onze collectie vindt u op deze webpagina. Op onze facebook pagina posten wij alle stukken van onze collectie, zodra ze binnen komen. En in het album Mirjam Nuver vindt u alles nog eens op een rij  (facebook Art Nouveau Leeuwarden).

Mirjam Nuver woont en werkt in Amsterdam. Mirjam ontwerpt en produceert hoeden sinds 1985. Zij is afgestudeerd als grafisch ontwerpster aan de Academie Beeldende Kunsten te Groningen. Dit is zichtbaar in het soms ongebruikelijke, grafische en sculpturele karakter van haar werk.

Zij gebruikt traditionele materialen als haarvilt, sisal, panama, bandstro en dergelijke. De manier waarop deze materialen worden verwerkt is nieuw en innovatief. Er wordt vrijwel geen gebruik gemaakt van voor-gevormde houten mallen. Vormen ontstaan door uit de hand te vormen, materiaal in te knippen, naden te naaien, te vouwen, te kreuken of te rekken.

De belangrijkste uitdaging voor Mirjam Nuver is de grens tussen originaliteit, draagbaarheid en de goede pasvorm van haar hoeden. Met een nieuwe hoedentaal probeert ze mensen te verleiden om weer hoeden te gaan dragen, niet alleen omdat etiquette en conventies er om vragen maar uit eigen keuze en uit verliefheid op de hoed!

Mirjam Nuver ontwerpt twee collecties per jaar. En geeft u een keuze uit een enorm aanbod van haar hand. Mirjam is bekend van de chapeaux claque: de uitvouwbare hoed. Inmiddels in meer dan twintig uitvoeringen verkrijgbaar: van sportief tot chique, tegen zon en regen, en in verschillende materialen. Alle hoeden worden met de hand gemaakt, daardoor is maatwerk mogelijk.