Een impressie van deze collectie vindt u op deze pagina. Op onze facebook pagina posten wij alle stukken van dit merk, zodra ze binnen zijn. Maar wij showen het liefst de hele collectie in onze winkel.

Max Mara dankt haar naam aan Maramotti, de achternaam van de oprichter Achille die in 1951, net afgestudeerd in de rechten, besloot om zich te wijden aan haute couture; een familiale passie doorgegeven door zijn overgrootmoeder Marina Rinaldi. Zijn wens was om gefabriceerde dameskleding van hoge kwaliteit te produceren. Ongewoon voor die tijd waar mode nog steeds een uitsluitend met de hand vervaardigde activiteit was. Max van Max Mara staat voor maximaal.

Een klassiek voorbeeld uit de collectie van Max Mara is de wollen-kasjmier double breasted jas uit 1982. Maar ook iconisch is de eerste pret-a-porter-collectie voor vrouwen uit 1951. Max Mara staat bekend om de samenwerking met bekende modeontwerpers als Dolce & Gabbana, Emanuelle Khan en Karl Lagerveld.

In de loop der jaren, is de Max Mara Fashion Group, uitgegroeid tot een van de grootste mode-ondernemingen van Italië. De drie kinderen, van de in 2005 overleden Achille, runnen op dit moment het bedrijf.